EmailTwitterFacebookLinkedIn

“Wij zijn er voor cliënt en medewerker.”
Janine Stultiens, verpleegkundige medische dienst

 

De medische dienst van Pergamijn bestaat uit een team van 8 verpleegkundigen en 6 artsen. Samen bemannen en -vrouwen zij twee posten: eentje zit op terrein Pepinusbrug in Echt, de andere vind je iets zuidelijker, namelijk in Geleen, in het pand ‘Priorij’ waar ook één van de woningen van Pergamijn gevestigd is.

Semi-acute zorg

“Elke dag zijn er vier verpleegkundigen aan het werk: twee per locatie die alle binnenkomende oproepen verwerken. Verder houden ook onze artsen hier hun spreekuur”, vertelt Janine enthousiast. Ze is al 10 jaar verpleegkundige bij Pergamijn. “Daarvoor werkte ik één jaartje als cliëntbegeleider. Dat was voor mij een ideale binnenkomer. Je leert de organisatie snel goed kennen, net zoals de doelgroep.”

Janine is opgeleid als HBO verpleegkundige. Van cliëntbegeleider naar de medische dienst was voor haar een logische stap. “In het begin van mijn loopbaan heb ik even getwijfeld: de VG-sector trok me enorm, maar spoedeisende hulp vond ik ook heel fascinerend”, bekent ze. “M’n huidige baan bij de medische dienst vertegenwoordigt dus voor mij het beste van twee werelden. Je verleent immers vaak semi-acute zorg in onverwachte situaties, naast het meer ‘geplande’ deel van ons werk zoals vaccinaties en katheterzorg.” Die semi-acute zorg zorgt voor een bijzonder grote variatie in de functie: je krijgt al eens iemand binnen die gevallen is en een schaafwonde heeft, een cliënt met een epilepsie-aanval,...

Voor cliënt en medewerker

“Het leuke is dat je niet alleen de acute situatie aanpakt. We doen ook de nazorg. We zijn niet enkel van wacht, we komen ook op locatie. We ondersteunen onze collega’s op de woningen met allerlei medische handelingen en zo zijn we er voor cliënt én medewerker. Dat vind ik het mooie aan ons werk. De afwisseling op elk gebied maakt het zo leuk en daarom zit ik hier na 10 jaar nog elke dag even graag!” 

 

Ieder mens geeft het liefst vorm aan zijn eigen leven.
Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen
mensen met een verstandelijke beperking en/of
complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de
wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij
invulling aan alle facetten van het leven; wonen, werken,
vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een
professionele partner en handelen vanuit ons hart,
gelijkwaardigheid en respect.

Neem contact met ons op!

Stel een vraag

Open sollicitatie

                                                 Bel ons: 0475 479 666