EmailTwitterFacebookLinkedIn

“Het onverwachte maakt ons werk bijzonder. Onze cliënten kunnen je echt verrassen.”

Carly Ulen en Bea Tinnemans, fysiotherapeuten

 

Binnen het multidisciplinaire Behandel- en Expertisecentrum van Pergamijn is er een team van 7 fysiotherapeuten. Carly en Bea zijn twee van hen. “We beschikken over een eigen goed uitgeruste fysioruimte. Verder hebben we ook een gymzaal en een zwembad. Dit ruime aanbod is best wel uniek!”

Multidisciplinair

Als fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg werk je bij uitstek multidisciplinair. Je leert breed kijken naar de hulpvraag en situatie van een cliënt, want vaak is deze behandeling ‘maar’ een deel van een groter ondersteunings- en behandelplan. “Dit is één van de redenen waarom ons werk bij Pergamijn zo gevarieerd is”, vertelt Carly enthousiast.

“Je dag bestaat uit zoveel meer dan de ene behandelsessie na de andere. Zo komen we bijvoorbeeld ook in de woning van onze cliënten. We bespreken dan samen met de cliëntbegeleiders de hulpvraag of het verloop van de behandeling en de voortgang. We hebben verder ook vaak contact met andere (paramedische) disciplines zoals bijvoorbeeld artsen, ergotherapeuten, gedragskundige en bewegingsagogen. We leveren een bijdrage aan de oplossing van een probleem of het verbeteren van een situatie. Samen weet en zie je meer!”

Specialisaties

Het fysioteam heeft diverse specialisaties in huis zoals geriatrie, handtherapie, SI, Shantala Massage, OAT en palliatieve zorg.

Er is ook samenwerking met Zuyd Hogeschool rond onderzoeksprojecten en de begeleiding van stagiaires fysiotherapie.

Het onverwachte

“Als fysiotherapeut voor mensen met een verstandelijke beperking ben je je ook sterk bewust van je omgang met de cliënt”, vult Bea aan. “Wat heeft hij of zij nodig? Wat laat hij of zij toe? En wat kan deze cliënt aan? Daar sta je veel meer bij stil dan in een ‘gewone’ fysiopraktijk. Maar wat ik nou echt zo bijzonder vind aan mijn werk hier, dat is het onverwachte. Onze cliënten kunnen je echt verrassen. Een kus op je hoofd na afloop van de oefeningen bijvoorbeeld. Geweldig toch?”

“Voldoening haal je hier niet enkel uit de variatie in het werk, maar ook uit de kleine stapjes vooruit. De kunst zit ‘m erin te kijken naar mogelijkheden en niet zozeer naar wat de cliënt (nog) niet kan. Er die mogelijkheden zijn er, het geeft veel voldoening als je ze vindt!” 

 

 

Ieder mens geeft het liefst vorm aan zijn eigen leven.
Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen
mensen met een verstandelijke beperking en/of
complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de
wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij
invulling aan alle facetten van het leven; wonen, werken,
vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een
professionele partner en handelen vanuit ons hart,
gelijkwaardigheid en respect.

Neem contact met ons op!

Stel een vraag

Open sollicitatie

                                                      Bel ons: 0475 479 666

Pergamijn kleurt je leven!

Vacatures per functie

Waar vind je Pergamijn?